Menu

Jedli w Wiśle

Niewątpliwym atutem tego miejsca jest kuchnia, w której gotują rodowite, wiślańskie kucharki. Swojego rzemiosła uczyły się od swoich babć, dlatego regionalna kuchnia wpisana jest w ich historię od samego początku, a miłość do tradycji wiślańskiej przekazywana z pokolenia na pokolenie. Każde podawane u nas danie ma swoją genezę w wiślańskiej historii kulinarnej!

Goście hotelowi, którzy rezerwują pokoje bezpośrednio w hotelu (telefon, mail, strona www.podjedlami.pl) otrzymują 10% rabatu na wszystkie zamówienia.

Przy daniach znajdziesz następujące oznaczenia:
Danie BG Ten piktogram oznacza, że danie jest bezglutenowe.
Danie DOST Ten piktogram oznacza, że mamy możliwość wykonania danej potrawy w opcji bezglutenowej – zapytaj obsługę o szczegóły.

 

 

ALERGENY

A. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę

b) maltodekstryn na bazie pszenicy

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

B. Skorupiaki i produkty pochodne;

C. Jaja i produkty pochodne;

D. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

E. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

F. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

G. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

H. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.)

K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia

lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych

do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

I. Seler i produkty pochodne;

J. Gorczyca i produkty pochodne;

K. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

L. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

Ł. Łubin i produkty pochodne;

M. Mięczaki i produkty pochodne