Niewątpliwym atutem tego miejsca jest kuchnia, w której gotują rodowite, wiślańskie kucharki. Swojego rzemiosła uczyły się od swoich babć, dlatego regionalna kuchnia wpisana jest w ich historię od samego początku, a miłość do tradycji wiślańskiej przekazywana z pokolenia na pokolenie. Każde podawane u nas danie ma swoją genezę w wiślańskiej historii kulinarnej!
Goście hotelowi, którzy rezerwują pokoje bezpośrednio w hotelu (telefon, mail, strona www.podjedlami.pl) otrzymują 10% rabatu na wszystkie zamówienia.
Przy daniach znajdziesz następujące oznaczenia:
Ten piktogram oznacza, że danie jest bezglutenowe.
Ten piktogram oznacza, że mamy możliwość wykonania danej potrawy w opcji bezglutenowej – zapytaj obsługę o szczegóły.
ALERGENY
A. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę
b) maltodekstryn na bazie pszenicy
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
B. Skorupiaki i produkty pochodne;
C. Jaja i produkty pochodne;
D. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
E. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
F. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
G. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
H. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.)
K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia
lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
I. Seler i produkty pochodne;
J. Gorczyca i produkty pochodne;
K. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
L. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
Ł. Łubin i produkty pochodne;
M. Mięczaki i produkty pochodne